Schade

Vragen

In het Leasecontract is een eigen risico op de verzekering afgesproken. Zodra er een schade op het voertuig is, wordt er eigen risico in rekening gebracht (met uitzondering van een verhaalbare schade). Het eigen risico is dus het maximale wat de schade (per incident) kost.

Indien de kosten van de reparatie lager zijn dan het eigen risico, dan brengen we alleen de kosten van de reparatie in rekening.

Verhaalbare schade: Indien de schade is veroorzaakt door toedoen van een andere voertuig, dan is het belangrijk dat de schade verhaalbaar is. Dit betekent dat wordt bevestigd dat de schade is veroorzaakt door de andere partij. Dit wordt gedaan middels een schadeformulier. Het schadeformulier wordt vervolgens door de verzekeraars beoordeeld. Indien de schade verhaalbaar is, dan geldt er geen eigen risico op de schade.

Is er een tegenpartij betrokken? Indien er een partij betrokken is bij de schade, vul je samen een schadeformulier in. Wij nemen het schadeformulier in behandeling en zorgen voor de juiste afhandeling met de tegenpartij. Ook wordt jouw auto gepland voor reparatie.

Is de auto niet meer te berijden? Indien de auto niet meer te berijden is, dan zorgt onze alarmservice dat je op locatie geholpen wordt.

Heb je een eenzijdige schade zonder tegenpartij? Dan kun je de schade bij ons melden en zorgen wij voor de reparatie bij een lokale reparateur.

Voor meer informatie of alle schade vragen staat onze klantenservice voor je klaar.